Grand S 650 L

Hajóbemutatóink sorában most

azt vizsgáljuk meg, mi újság a

gumihajók frontján. A merevtestű

gumihajókat elsősorban munka-,

vagy mentőhajóként, illetve

tenderként, bociként használjuk.

A kanadai Grand Marine

termékei ebben a kategóriában

a csúcsminőséget képviselik.

Közülük 2005-ös fejlesztés a

Silver Line Cruiser sorozat.

 

gumihurkák szerepe, melyek a használat során úgy viselkednek, mintha a csónak az oldala mentén körbe-körbe pufferelve lenne.

A konstrukció kellemetlen velejárója volt a felfújt tömlők kis merevsége és a gyors menetben tapasztalható viszonylag nagy ellenállás és rossz iránytartás, manőverképesség. A fejlődés során az áttörést a merev testű motorcsónakok és a gumicsónakok előnyeit ötvöző RIB hajók megjelenése jelentette. Mik is azok a RIB hajók?

A RIB jelentése Rigid Inflatable Boat, azaz merev testű (aljú) csónak. Ez a hibrid megoldás megőrzi a gumihajók kedvező tulajdonságait, miközben kihasználja a merev test adta menetdi-namika előnyeit.

A kanadai Grand Marine az igényes RIB hajók egyik legelismertebb, legta-pasztaltabb gyártója. Számos, funkcio-nalitásukban eltérő gumihajó sorozatot gyárt széles méretválasztékban. Minden termékére jellemző a repülőgépiparból származó aerodinamikai eredmények sokrétű alkalmazása a tervezésben, a gondos kézimunkával történő, minőségi kivitel és a luxusigényeket is kielégítő alapfelszereltség. A kiegészítők és

 

opcionális felszerelések tárháza áll az igényes vásárlók rendelkezésére.

A Silver Line Cruiser S650 a Grand cirkálók nyílt tengeri sorozatának nyitá-nyaként jelent meg a 2005-ös szezonra. Ezeket a hajókat is a Grand Marine HSH rendszerű, ún. mély-V alsóhéj kialakítá-sával készítik. Ennek lényege, hogy az átlagosnál mélyebb és hosszabb gerinccel készült test nagyobb végsebességet, stabilabb egyenes futást eredményez. Ezt a hatást az oldalhurkák hátsó, kifutó részének víz felé torzításával tovább fokozzák, így a hajó végsebessége 50 csomó feletti!

Tengerállósága, egyedi tervezése, praktikus helykihasználása teszi külön-legessé. A Silver Line hajók mély gerince lehetőséget ad a fedélzet alatti hatalmas rakodóterek kialakítására, továbbá rengeteg praktikus tároló szolgál a személyes és biztonsági felszerelések elhelyezésére. A kettős fenékben kapott helyet a 150 literes üzemanyagtartály is. Extraként ez a kapacitás a kétszeresére bővíthető, így az S650 hatótávolsága elérheti a 300 tengeri mérföldet.

Különösen erős a fartükör szerkezeti kialakítása, melyre 200 LE teljesítményig szerelhető szóló motor, de akár két.

A biztonságos műanyag, illetve gumi technológia kialakulásával kezdett szárnyalni a gumi motorcsónakok fejlődése. Álló helyzeti és manőverezési stabilitásuknak, könnyű szállíthatóságuknak óriási előnyei hamar megmutatkoztak. A hajósok gyorsan felfigyeltek e különösen előnyös tulajdonságaikra és két, alapvetően fontos felhasználási területük alakult ki: a munka- vagy mentőmotoros és a tender. A stabilitás mellett mindkét esetben nagyon fontos a körbefutó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. oldal

 

 

 

 

 

 

 

legfeljebb 100 LE egyedteljesítményű, iker motorral is használható. Ez külö-nösen a tengeri felhasználás biztonsági szempontjából előnyös.

Az S650 típusból három fő változatot kínálnak: az alapverziót üres fedélzettel, a DeLuxe verziót kormányállással, veze-tőüléssel, poliészter navigációs kerettel és egyéb kiegészítőkkel, valamint a Grand Luxe verziót számos további felszere-léssel és kiegészítővel. Tetszőlegesen választható a hurka anyaga is: normál gumi, Mirasol vagy Hypalon.

Említést érdemelnek a hajó részletei, hiszen ezeken mérhető le a minőség és az átgondolt, a felhasználók tapasztala-tait messzemenően figyelembe vevő ter-vezés. A hajó saját anyagából kialakított belépő trepnin kerültek elhelyezésre a

 

horgonygörgő mellett a kikötőbikák.

A hátsó platformra került a fürdőlétra, amely mellett komplett zuhanyrendszer építhető ki. A fedélzet a Grand Maríne „ocean" csúszásgátló rendszerével,

 

erősített kivitelben készül, hiszen a hajó 12 fő befogadóképességű. Két-két beépített daruzó fület találunk elől és hátul. És még számtalan apróság teszi komfortossá, különösen alkalmassá a napi használatra!

A Grand S650 tehát egy minden igényt kielégítő, minőségi választás. Munkahajóként a mindennapokban éppúgy megállja a helyét, mint sza-badidőnk eltöltésének biztonságos eszközeként.

Luxus RIB kategóriában, szabadidős és sportcélú felhasználásra kisebb méretű hajót is gyárt a Grand. A 4,8 m hosszú és 2,05 m széles G480 hason-lóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, mint nagyobb rokona. Ez a típus 70 LE-s motorral szerelhető fel, mellyel 46 csomós végsebességre képes.

Főbb műszaki adatok:

Teljes hossz:

6,5 m

Belső hossz:

4,4 m

Szélesség:

2,66 m

Belső szélesség:

1,56 m

Hurka átmérő:

0,55 m

Kamrák száma:

5

Terhelhetőség:

1400 kg, 12 fő

Motorteljesítmény:

max. 200 LE

Tömeg:

650 kg

CE kategória:

C,B

 

 

Aqua magazin 2006. április

 

www.grandboats.net